HILJAISET SUOMALAISET

Hiljaiset suomalaiset puhuvat keskenään, että maassamme on olemassa parempaa ja huonompaa väkivaltaa. Koetaan, että joidenkin tahojen suorittama verbaalinen tai fyysinen väkivalta on oikeutetumpaa kuin joidenkin toisten. On vedetty johtopäätös, että julkisuus käsittelee samanlaisia tapahtumia eri tavalla riippuen tekijästä. Epäillään jopa oikeuslaitosta. Signaali on erittäin vakava.

Ääriajattelu ja yhden totuuden julistus ovat saaneet uuden muodon. On sanottu, että jokaisen sodan ensimmäinen uhri on totuus. Jotain samaa on havaittavissa nykyisessä tilanteessa, vaikka perinteistä sotaa Suomi ei käykään. Rintamalinjat ovat silti havaittavissa.

On ihmetelty, miksi suomalaiset vaikenevat. He vaikenevat, koska pelkäävät mielipiteenilmaisun seurauksena menettävänsä paitsi maineensa ehkä jopa työpaikkansa. He kuuntelevat hiljaa, kun heidät leimataan maan suurimman päivälehden sivuilla autistisiksi rasisteiksi. He katselevat yhteiskunnan tapahtumia vaiti ja tekevät tapahtumista omia johtopäätöksiä. Yksi niistä on havainto, että asioita ei käsitellä julkisuudessa tasapuolisesti, kuten pitäisi. Media, politiikka ja ääriliikkeet elävät eri todellisuudessa kuin omaa arkeaan elävä hiljainen suomalainen.

Haluttiinpa tai ei sanoa ääneen, niin ääritapahtumat ovat alkaneet eskaloitua vuosi sitten hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena. On aika vetää päät pois pensaista ja asettua peilin eteen itse kunkin, jotta Elielin aukion ja Otanmäen kaltaiset tapahtumat olisivat viimeiset sekä naisten ja tyttöjen seksuaaliset ahdistelut saataisiin ainakin vähenemään. Ja mikä tärkeintä, saataisiin hiljaisten suomalaisten luottamus yhteiskuntaansa vähitellen palamaan.

Elielin ikävät tapahtumat saavat hehtaaritolkulla palstatilaa medioissa, eduskunnan liikkeelle, kaikki johtavat poliitikot liikekannalle aina presidenttiä myöten, Sitä ei saanut Otanmäen tapahtumat viikkoa aikaisemmin, vaan se kuitattiin yksittäistapaukseksi. Miksi? Ainoastaan pääministeri ymmärsi näiden tapahtumien tietyn yhteyden, mutta hänet haukuttiin pataluhaksi.

Eipä näkynyt lehdissä isoja otsikoita Saarijärvellä tapahtuneesta teinityttöjen ahdisteluistakaan, mikä osui ajallisesti samaan edellisten tapahtumien kanssa. Toisen tytön äiti osui onneksi paikalle ja hälytti poliisit. Eikä moni muukaan raiskaus tai ahdistelutapaus taida enää saada laajaa julkista huomiota. On turruttu. Hiljaiset suomalaiset elävät uutta normaalia ja suojelevat omia teinejään lisäämällä valvontaa ja kuljetuksia harrastuksiin ja kavereille. Ja seuraavat valppaina, mihin tämä tie vie.

Elielin aukion nuoren uhrin omaisten suru on määrätön. Yhtä suuri suru koetaan Otanmäellä. Ja vaikka moni seksuaalisten tekojen uhri ei olekaan kuollut, trauma ja tuho nuorten naisten ja tyttöjen sielussa on valtava. Samoin heidän omaisten, jotka seuraavat tätä tuhoa vierestä. Ja sitä hiljaisen suomalaisen surua on syytä kunnioittaa eikä vesittää millään verukkeella.

Ääriliikehdintä on aina vastenmielistä ja yksisilmäistä. Siksipä nyt, kun tästä aletaan laajemmin keskustella, on välttämätöntä käsitellä kaikkia ääriliikkeitä samalla tavalla eli äärioikeiston ohella myös äärivasemmistoa ja ääri-islamia. Median on syytä seurata perässä uutisoinneissaan. Tai mieluummin edellä. Tapahtumia tulee käsitellä asiallisesti ja objektiivisesti vailla minkäänlaista kiihkoa tai puolueellisuutta.

Sillä hiljaiset suomalaiset eivät ole ikuisesti vaiti. Eikä kansan enemmistön yli ole koskaan historiassa kävelty ilman jonkinlaisia seurauksia.

13 vastausta artikkeliin ”HILJAISET SUOMALAISET

 1. Kyllä tässä asiaa on ja tuhdisti. Hyvä ja aiheellinen kirjoitus. Yhtä lailla kiakkojoukkue, joka pyyhkii perälistojaan Suomen arvokkaalla itsenäisyydellä joka itsenäisyyspäivä hajottamalla niin paljon yksityisten ja yhteiskunnan omaisuutta kuin ehtii poliisin valvovan silmien alla. Nämä kaikki ääriryhmittymät samalle viivalle ja mahdolliselle kieltolistalle. Kiakkojoukkue naamioi itsensä tunnistamattomaksi, nämä kansallismieliset ryhmittymät toimittavat asiansa omilla kasvoillaan.

   • Kiitos kirjoituksestasi. Tämä tulee tärkeään paikkaan. Pitäisi vain saada Hesarit ja yle ja iltalehdet ynnä muu media muistamaan tämä kokonaisuus eikä ainoastaan Elielin aukiolla tapahtunutta ,sinänsä traagista onnettomuutta

 2. Kysyn itseltäni lähes päivittäin: Onko väkivalta alkanut arkipäiväistyä enemmän kuin ennen? Onko naisiin ja tyttöihin kohdistyva väkivatla lisääntynyt, vai tuleeko se nykyään ilmi useammin?

  Hyvä kirjoitus, pohdintaa tarvitaan, eikä hissuttelua ja odottelua!

 3. Eivät ihmiset ole turtuneita. Heille ei kerrota asioita! Jos lukee vain valtamediaa, saa valitettavan yksipuolisen kuvan asioista. Tämä on valitettavaa. Itse en enää voi edes katsoa ykkösen tai MTV:n uutisia vihastumatta. Niin yksipuolista ja aivopesevää se on. Tosin kehnoa, koska niin ilmeistä. Ja saa vain niskakarvat pystyyn ja oman ajattelutavan vahvistusta. Kysykää tavallisilta suomalaisilta mikä meitä pelottaa, ja se ei ole äärioikeisto.

  • Minua pelottaa, oikeisto koska en ole mikään maailman nero ja koulut on käyty, tiedän että tulevaisuuteni on todella heikko. Jopa voisin väittää sen olevan jatkossa yhtä heikko kun nykyisillä maahantulijoilla. Oikeiston ei nyt pitäisi päästä köyhyyttä käsistään tai muuten meillä on oikeasti luokkasota pystyssä ja sama tilanne ku irakissa. No mut aittenpähän ne muslimit pysyy poissa. Ehkä se on parempi niin.

   • Kaiken tarkoituksena on saada muslimit ja kristityt sotajalalle keskenään ja murtaa muslimien arvomaailma, josta tosin voi olla monta mieltä. Perussyy on, että islam kieltää koronkiskonnan, joka taas on länsimafian oleellinen rahastuskeino ja siksi muslimeille on ensin vaihdettava ”länsimaiset” arvot. Rahasta ja vallasta on kysymys. Olisiko myös Turkissa sama? Siksi he tuottavat meille pakolaisia ja ”pakolaisia”. Erilaiset uskonnolliset ja eettiset näkemykset omaavat ihmiset kun tuodaan yhteen, syntyy väistämättä konflikteja. Johtajamme tietävät tämän kyllä, mutta ajattelevat ensisijaisesti rahaa ja valtaa, jota tottelevaisille pankkiirien juoksupojille on luvassa.

 4. Hyvä Eeva, kirjoitit täyttä asiaa, samaa olen pohtinut itsekin monista eri yhteiskuntaluokista olevien tuttavieni kanssa keskustellessa olen huomannut heidän todelliset mielipiteensä nykymenosta ja saman hiljaisuuden josta kerrot, toivottavasti se hiljaisuus purkautuessaan kanavoituu hyvällä tavalla, luulen että kaikki johtavat poliitikot ehkä eivät ole nyt ihan kartalla että missä mennään.