LIMANULJASKAT

Minulta kysyttiin lauantaina, olenko mielenosoituksessa, koska siellä on ”ihan kaikki”. En ollut. Ensinnä lepäsin, jotta jaksan taas ensi viikolla hoitaa kaikki arjen asiat. Toisekseen minusta rasismia vastaan mielenosoittaminen on sama kuin osoittaisi mieltä huonoa säätä vastaan. Kaikkihan rakastavat aurinkoa.

Lauantaiaamun Hesarin Vieraskynässä Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström oli ylentänyt itsensä saarnastuoliin ja sieltä käsin hutki meitä suomalaisia kristittyjä molemmille poskille olan takaa. Poliittisluontoisessa saarnassaan hän julisti, että isänmaanrakkautemme on kaventunut itsekkyydeksi, viittasi Adolf Eichmaniin ja totesi vielä kauniiksi lopuksi, että suomalaisten ihmisoikeuksille annetaan suurempi ihmisarvo.

Ajettiin miehen kanssa laittamaan kesämökkiä talviteloille, jotta voidaan nauttia siitä myös ensi kesänä koko kiinteistöveron edestä. Iltalehdestä luin, miten kirjailija Tervo jatkoi siitä, mihin viikko sitten Hesarissa lopetti. Ollaan autistisia rasisteja ja meillä on verta käsissämme. Tätä sanomaa hän nyt levittää kaikissa medioissa ja tämän hän on ilmeisesti kirjannut uusimpaan teokseensa.

Sitten kuulin, että poliittiset hyeenamme ovat löytäneet tiensä tuoreelle haaskalle. En ymmärrä, mitä esimerkiksi hallituksen istuvat ministerit tekivät lauantain mielenosoituksessa, sillä heillä on ylin päätöksentekovalta ja lisäksi ministeriys on arvovaltainen instituutio, eikä mikä tahansa duuni.

Yle ehätti infoamaan ainakin Saksan ja Itävallan medioita, että meillä täällä Suomessa osoitetaan mieltä äärioikeistoa vastaan, koska se oli murhannut yhden ohikulkijan, joka siis kuoli pahoinpitelystä saamiinsa vammoihin. Oikeuslääkäri ei ehtinyt kuolinsyytutkimuksiaan suorittaa sillä Yle teki sen jo heidän puolestaan ja julkisti tuloksen ulkomaita myöten. Myös tuomioistuimen työ tuli tehtyä siinä sivussa.

Minä kävin sienessä ja sain läjän limanuljaskoita. Tein niistä kastikkeen. Lämmitin saunan.

Nyt on sunnuntai-ilta. Huomenna alkaa maanantai ja arki.

Miten kivaa onkaan lähteä ahkerana tuottamaan veroeuroja, joilla voimme mahdollistaa kirkon toimintaa, tukea kulttuuria, maksaa Ylen toiminnasta sekä korkeita palkkoja ministereille ja poliitikoille.

42 vastausta artikkeliin ”LIMANULJASKAT

 1. Samoin ajatuksin.
  Kummallista on juuri Ylen ja Hesarin tiedottaminen Asema-aukion kuolemantapauksesta (tai siellä tapahtuneesta potkaisusta, kuolemahan tuli vasta viikkoa myöhemmin toisaalla). Näillä medioille on ilmeisesti toimitettu oikeuslääketieteellinen raportti kuolinsyystä ja annettu valtuudet julkaista se.
  Tälläiset vasemmiston masinoimat marssit eivät ainakaan hiljennä maahanmuuttokriittisiä ihmisiä, niin paljon hämäräväkeä ja valehtelua koko tapahtuman taustoihin liittyy.
  Kummallista asiassa on vain se, että persut olivat ainoa eduskuntaryhmä, joka ymmärsi olla astumatta tähän vasemmistoanarkistien miinaan.

  • Tynkkynen nuorisopersuineen jakoivat toista tuhatta logoillaan varustettua pilliä marvelsankaripuvuissa

 2. ”Suvaitsevaiston” ja ”vastuullisen median” (heh) retoriikka ja toimintatavat ovat kuin suoraan totalitarismin oppikirjasta. Nyt on jo marttyyri ”Runopoika” (vrt. Horst Wessel), on myös demonisoitu vihollinen eli myyttinen ”rasisti” jonka syytä on kaikki paha ja jolla ei ole oikeutta edes mielipiteeseen (vrt. juutalainen).

  Demokratiaa ajetaan hurjaa vauhtia alas riemusta hihkuen.

  Enää puuttuu toisinajattelijoille varatut keskitysleirit. Tämäkin järjestyy kätevästi kriminalisoimalla mielipiteet.

 3. Eipä tuohon liene lisättävää. Itsetuhoisten, losivien kansanvihollisten eteen on aina kiva raataa.

 4. Yövuorolainen kiittää piristävästä kirjoituksesta! Tärkeä asia puettu mielenkiintoiseen muotoon !

 5. Olet aivan -OIKEASSA-sillä-Suomi-on nyt ollut peittonaan-paskaset-haalarit ”politiikot”ja maamme on ajettu samaan tilaan kuin vuonna 1913-1917:sta ja räjähdys on lähellä-lukekaa ihmiset -historiaa Suomesta-useamman tekemää,silloin ymmärrätte nykyisen tilanteen-lanka on jo sytytystä varten valmis—muuttakaa politiikot suuntaa tai vastatkaa seurauksista,tämä on minun tilannearvio-rehellisesti. Timo Adamsson Kotka.

 6. Yks järkevä ihminen monen yksinkertaisen huiputettavien ohella.
  Lukeekaan Eero Paloheimon blogi/ mietteitä. Kertoo käyneensä 200:ssa maassa ja vain Suomessa jokaista vähänkin toisinajattelijaa huiskitaan ” rasisteiksi ” … Tämähän sitä on ollut. Alkoi kun somalit tulivat Suomeen. Jokainen sosiaalitäti joka ei jakanut heille rahaa oli ” rasisti”… Vasemmisto

 7. Minä puolestani olin järjestyksenvalvojana maalaistapahtumassa – ja hienoa oli!

  Ei mitään harmin tapaistakaan, eipä ole ollut ennenkään eli SIKSI en ollut siellä mielenosoituksessa mukana; yleensäkin ajattelen että asioita pitää hoitaa toisin.

  Ajatushan on sinänsä kannatettava – mutta jossain vaiheessa käy pöhkösti. Miten esmes Koijärven ja Talaskankaan tapauksen: yksi tyhjän kanssa … no, tulihan sieltä nousua yhdelle jonkin aikaa kansanedustajaksi päässeelle – mutta kuka muistaa hänet ja mitä saikaan aikaan: EI KUKAAN JA EI MITÄÄN!

 8. Kiitos, en minäkään ollut sielä. Suomalaiset on nyt hajaantuneet kahtia jos et ole puolellamme olet meitä vastaan. Se on.huono asia. Realismi ei ole rasismia.

 9. Juuri niin! Just noin on. ”molemmille poskille olan takaa”! Siitä maanantaiaamun naurut.

  • Olan takaa ja koko kirkollisveron edestä tuli hutkittua. Ei tuntunut hyvältä suomalaisena kristittynä.

 10. Etenkin Ylen asenteellisuus alkaa jo oksettaa. Ja siellä muutamat toimittajat (esim. Auvinen) päähänpinttymineen ovat jo ylittäneet normaalin tiedottamisen rajat.

 11. On hyvä että ministerit ovat vallinneet puolensa. Toivottavasti Soini ja Halla-ahokin ymmärtäisivät, että heidän propagandansa on todella vahingollista ja tullaan näkemään vielä paljon verta tämän suomalaisten kahtiajakamisen seurauksena, johon he ovat maatamme johdattaneet.
  Katkeroituneet, syrjäytyneet. kouluja käymättömät työttömät ovat vihdoin löytäneet väylän jossa purkaa vihaansa. Kiitos persujen. Se on vaan aivan väärä tapa. Itseään ei voi nostaa suosta painamalla muita.

  • No eihän jumalauta katkeroituneiden ja kouluja käymättömien, syrjäytyneiden yms. mielipiteilla tietenkään saa olla merkitystä.

   • Tuo mielenosoitus oli tietääkseni rasismia vastaan? Ei syrjäytymistä eikä persuja vastaan?

 12. Kansa suuressa viisaudessaan valinnee taas kuitenkin saman poliittisen marionetti-orkesterin jatkoon… samat puheet, samat teot, sama (reilu) meininki. Helppoahan se on ” hoitaa hommia ” kun ulkoapäin sanellaan miten on kulloinkin hyvä maata! Tulee ihan Ruotsin- ja Venäjänvallan aikoja ikävä.

 13. Minusta nyt vaan mielenosoitukset eivät ole pää- eikä muidenkaan ministerien hommia. Kansalaisyhteiskunta osoittakoon mieltään ja hallitus hallitkoon.

   • Lauantain kansaryhmäävastaankiihotus-puuhastelu
    vaikutti absurdilta Paroni von Münchhausen-vitsiltä.
    Makeimmillaanhan Münchhausen kiskoi itse itsensä
    tukastaan suosta kuiville.

    Kansanryhmää kiihottamaan saatettu parveilu sai
    kiihottajat itsensä kiihottumaan – kansanryhmää ei.

 14. Myötäjuoksijoita on joskus arvioitu. Mm. Saksassa sekä ennen että jälkeen sodan. Ei osallistuminen ole pahasta. Ei varsinkaan poliitikolle.

 15. Me kaikki muut jotka jäimme kotiin toisten osoittaessa mieltään, olemme jos emme ihan rasisteja, niin autistisia kuitenkin.

 16. Suomessa ei ole äärioikeistoa. On kuitenkin maltillinen oikeisto, joka julistetun doktriininsa ja havaittujen tosiasioiden perusteella pyrkii poliittiseen vaikuttamiseen laillisin keinoin: tiedottamalla ja protestoimalla.

  Ehdotan, että tämä maltillinen oikeisto ryhtyy seuraavaksi laillisiin vastatoimenpiteisiin, rikosilmoituksiin ja kanteluihin maassa riehuvia äärivasemmistolaisia, rikollisia toimijoita vastaan. On rikottu lakia kansankiihoksesta (mikä tahansa identifioitavissa oleva kansanryhmä ml. poliittinen tai aatteellinen ryhmä). On myös julkaistu kunniaa loukkaavia valheellisia väittämiä ja uhkailtu väkivallalla. On aika saada oikeutta tai sitten ainakin näin mitata oikeusvaltion olemassaolo.

  • Välillä tuntuu, että on hieman turhankin maltillinen tämä meidän oikeisto. Ei sitä tahdo edes suurennuslasilla erottaa demareista esmes.

 17. Täytyy sanoa, näin kun itsekin tulee some:ssa melko paljonnkin kirjoiteltua, jopa hieman kateellisena, että aivan mielettömän hieno, tyylipuhdas kirjoitus! Pystynenköhän itse koskaan samaan; ilmaisemaan asiasta sen ydinpointin, noin hallitun tyylikkäästi…! ”SUURI KÄSI”…!!!

 18. Hieno, lyhyt, mutta täyttä asiaa oleva kirjoitus. Yhden asian lisäisin: hyvää mielenosoituksessa oli se, että se pidettiin lauantaina eikä niin kuin esim. 80-luvulla jolloin mieltä osoitettiin työpäivinä ja mielellään vielä työnantajan ajalla.

 19. Uskomattoman hyvin kiteytetty, uskoakseni suurimman osan suomalaisten mielipiteen tästä koko nykyajasta. Ihmettelen kuitenkin kovasti aina noita vaalituloksia, kun ihmisillä olisi aika vaikuttaa niin mennään taas sen saman puolueen sisälle ja valitaan sieltä muka edeltäjäänsä parempi. Mitä tarvitaan että ihminen vaihtaa puoluetta ja äänestää oikeasti muutoksen puolesta. Minua oksettaa ihmiset jotka sanovat että kaikki ne ovat samaa eikä mikään kuitenkaan muutu. No ei muutu ennenkuin oikeasti äänestetään joku kansanmielinen puolue (eli ei mitään näistä kes. Vihr. Vas. Dem. Tai Kok.) selkeään vaalivoittoon. Toivoisin että jokainen suomalainen aktivoituisi vaaleissa ja äänestäisi vastoin median painostusta/galluppeja. Muuten pelkään että tilanne alkaa oikeasti mennä vuosien 1913-17 suuntaan.
  Kiitos sinulle hyvästä kirjoituksesta.

 20. Lueskeltuani kirjoituksiasi olin hieman hämmilläni että ajatusmaailmamme aiheista ovat hyvin samankaltaiset. Kokonaisuuden näkeminen ja seurausten tajuaminen ei ole hetken huuma seurata sokeana äänekkäintä laumaa kuten viime aikoina on toimittu.
  Tunnollista ja vastuullista suomalaista syyllistetään rasismista kun puhut realiteeteista,syyllistetään jos haluat säilyttämään kulttuurimme ja tapamme – et ole muodikas eurooppalainen. Pahimpina pidän nykyään näitä suvaitsevaisuuden nimissä huutavia ja vaativia jotka todellisuudessa ovat erittäin suvaitsemattomia muille näkemyksille.

 21. Hyvä kirjoitus. Nykyään on ikään kuin kilpailu menossa kuka on suvaitsevaisin. Järkeä ei tarvitse siinä käyttää. Lehdistö tekee kaikesta suurta…Valtteri jäi pysäkille…??? Runopoika tapettiin…??? kuinka moni valkoihoinen on jäänyt pysäkille…? ja valkoihoinen myös tapettiin maahanmuuttajien toimesta… Voi herran pieksut mitä aiheutatte tällä kaikella!! Herätkää päättäjät!

 22. ”Toisekseen minusta rasismia vastaan mielenosoittaminen on sama kuin osoittaisi mieltä huonoa säätä vastaan. Kaikkihan rakastavat aurinkoa.”
  -Ajatukseni puit napakoiksi sanoiksi. Kiitos!