HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017

Satavuotiaan Suomen juhlavuonna huuruisesta kristallipallostani näkyy paljon kaikenlaista. Ei tarvitse olla kummoinenkaan auguuri, kun osaa ennustaa tulevaa.

Anneli Auerin tapauksesta löytyy uutta klikattavaa.

Presidentti Trump onnistuu liennyttämään Itämeren kiristynyttä tilannetta. Tämä uutisoidaan joidenkin suomalaisten ansioksi, jotka syksyllä topakasti ottivat kantaa maailmanpolitiikan tilanteeseen ja presidentti Trumpin henkilöön.

Tuomion tai sakkojen yhteydessä perittävällä rikosuhrimaksulla perustetaan Rikosuhrien Tukikeskus. Kaikki kerättävät varat ohjautuvat virkanimityksiin, byrokratiaan, suunnitteluun, erilaisiin uhriprojekteihin, tasa-arvonäkökulman hiomiseen, toimipisteen kiinteistö- ja muihin ylläpitokustannuksiin. Rikoksen uhrit saavat tukea kahvikupin ja lämpimien ajatusten muodossa.

Koiravero ulotetaan koskemaan kissan ja muidenkin lemmikkien omistajia sekä tasa-arvon vuoksi myös koirattomia kansalaisia.

Pääministeri Sipilä nähdään liikkumassa saksalaisissa Adidas-ulkoilukengissä ja amerikkalaisessa Tommy Hilfiger-takissa. Pääministeri selvittää jokaisen vaatekappaleen ostomotiivin ja kytkennät niiden valmistajatahoihin. Alusvaatteet ja sukat esitellään, yksilöidään ja tutkitaan mahdollisen piilomainonnan varalta. Vaatesulkeiset pidetään oikeusasiamiehen toimistossa, oikeuskanslerin virastossa ja perustuslakivaliokunnassa sekä siitä pidetään tiedotustilaisuus medioille.

Tasa-arvoaloitteita tehdään runsaasti. Eduskunnassa käsitellään muun muassa pitäisikö

 • kuorolaulu kieltää tasa-arvon vastaisena, koska siinä lauletaan eriäänisesti ja eri voimakkuuksilla.
 • kullekin ikäkaudelle määritellä omat minimi- ja maksimi askelpituudet.
 • juurikasvien ja marjojen monisukupuolisuutta selvittää ja nimetä sille työryhmä ja perustaa etujärjestö.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi historiaa esitellään runsaasti. Monen korvaan uudistettu ja päivitetty historia kuulostaa vieraalta, sillä sen valossa lukutaito ja koulut saatiin Suomeen vasta 60-luvulla peruskoulun myötä, valkoiset aloittivat sisällissodan saksalaisten fasistien kanssa kun taas punakaarti oli pelkkä harmiton mielenosoitus, stalinistista liikehdintää ei Suomessa ollut lainkaan, tasa-arvo on uusi käsite ja se lanseerattiin 70-luvulla, sotaveteraaneja on aina arvostettu, Suomen luonto olisi tuhottu ja kuollut ilman vihreän liikkeen syntyä, suomettuminen tarkoittaa isänmaallistumista eikä kukaan ole koskaan halunnut Suomea osaksi Neuvostoliittoa.

Sensitiivisen sukupuolitutkimuksen uusin avaus koskee semantiikkaa. Koska sukupuolia on vaikka kuinka monta, eikä kukaan voi olla varma enää edes omastaan, kielletään termit nais- ja miessukupuoli ja ne korvataan termeillä miesoletus ja naisoletus. Naisunioni vastustaa tätä, sillä heidän mukaan sanoja mies ja nainen ei tule enää koskaan palauttaa termistöön ja ehdottaakin termin henkilöoletus ottamista koskemaan aivan kaikkia sukupuolia.

Saadaan tuorein tarjous Guggenheim-nimisen taidemuseon perustamisesta Helsinkiin. Tällä kertaa tiskiin lyödään arvio, jonka mukaan maksavia museokävijöitä onkin liki miljoona ja Guggenheim-säätiön lisenssi maksaa enää vain 19 miljoonaa.

Maahan perustetaan useita yleishyödyllisiä yhdistyksiä yhteisöllisyyden, hyvänmielen lisäämisen, syrjäytymisen ehkäisyn ja kaikenlaisen ylisen hyvän edistämiseksi. Rahoittajatahona on RAY, Opetus- ja Kulttuuriministeriö sekä SPR.

Postin ruohonleikkuu- ja hoivakomppanialle allokoidaan lisätehtäviksi tilastokeskuksen kyselyitä, nettikaupan ruokatoimituksia, verenpaineen mittauksia ja nuohouksia. Postit jaetaan, kun muilta töiltä keretään.

Satavuotiaalle Suomelle saadaan uudet ja monipuoliset kasvot kulttuurin lippulaivojen avulla. Megaprojektit Tuntematon sotilas 3. ja Tom of Finland kertovat naisten ja miesten tasa-arvoisesta Suomesta kaiken oleellisen.

Ensimmäiset vihapuhetuomiot nuijitaan käräjillä.

Vuoden pakolaiseksi julistetaan poissaolevana suomalainen heteroaviomies Erkki, joka pakeni ahdistavia olojaan jo 50-luvulla ja on edelleen pakosalla.

30.12.2016

Tämä on toistaiseksi viimeinen blogini. Kiitän kaikki useita kymmeniätuhansia lukijoita sekä kommentoijia ja kriitikoitani.

10 vastausta artikkeliin ”HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017

 1. Kiitos blokeistasi tältä vuodelta 2016. Näin saattaa ainakin osittain tapahtua, kun kirjoitat. Hyvää blokikirjoitus vuotta 2017. Hyvää Suomi 100 vuotta! Ja vielä Hyvää Uutta vuotta Sinulle henkilökohtaisesti!

 2. Oi voi, miksi lopetat? Olet naseva ja lahjakas kynänkäyttäjä, tai siis näppäimistönnaaputtaja. Tämä teksti on hyvä esimerkki, suorastaan hersyvän herkullinen lukunautinto!

 3. Jep1 Ei tarvitse katsoa kahvinporoista, tuolla tavalla se meillä etenee. Hyvää Uutta Vuotta blogistille. Toivotaan, että vielä on toivoa.

 4. Oiwallista, Eeva!
  Yleiskuvahan tulvasta o n lähinnä karikatyristinen, mitäpä muuta!
  Elämme mielenkiintoisia, ällistyttäviä ja pöyristyttäviä aikoja.
  Mallia lienee tulossa lisää ’Kauniilta ja rohkeilta’….

  Jotenkin tuli mieleen senkarussa olevan Erkin tiimoilta, miten Debbie Reynoldsin ex-mies ehti olla 5x naimisissa vielä Elisabeth Taylorinkin jälkeen, se kuuluisa Eddie Fisher…

  Pelkään pahinta ja toivon parasta. – The stars are falling…

  Kiitos kirjallisista puhenvuoroistasi, näistä blogeista! (y)

 5. Kiitos teksteistäsi, älä lopeta! Vai oletko sinäkin pakotettu lopettamaan vihervasemmiston toimesta ja joutumassa tuomiolle vihapuheesta?