TRENDIKKÄÄSTI LAPSETON

Nimimerkki Lapseton kirjoittaa viisaasti äitienpäivän lehdessä omasta kohtalostaan jäädä tahtomattaan lapsettomaksi. Tästä aiheesta olisi syytä keskustella Suomessa hieman laajemminkin ja maltilla. Nimimerkki kirjoittaa, ettei ymmärtänyt, miten nopeasti nuoruus vilahti ohitse. Hänen tarinassaan olisi opittava ja pohdittavaa monelle tässä maassa. Siksipä siteeraan häntä kohdikkoin.

”Nuoret ovat aina tehneet sitä, mikä on trendikästä ja mistä saa hyväksyntää. Aiemmin oli muotia luoda uraa, nykyään pitää olla ekologinen. Perhe-elämään liitetään yhä virheellisesti arvokonservatiivisuus, mikä ei ole kaupungistuvassa sinkku-Suomessa muotia… ”Henkistä tukea” saa netistä ja ystäviltä, jotka ovat aivan yhtä pihalla”, nimimerkki kirjoittaa.

Jos Suomeen halutaan lisää lapsia omasta takaa eikä tuontitavarana ja jotta mahdollisimman moni välttäisi nimimerkin kohtalon jäädä tahtomattaan lapsettomaksi, on syytä havahtua, millaista arvomaailmaa elämme ja millaisia utopioita ja maailmankuvaa heille syötämme riveillä, rivien välissä, vakaumuksena, aatteena, politiikkana tai minä hyvänsä.

Jos pauhataan maailmanloppua ja ekokatastrofia, voi nuoren herkkä mieli ottaa osansa vastuusta ja pelätä ”maailman kansoittamista”. Keravalta sata metriä pohjoiseen alkaa käytännössä erämaa, joka ei lopu vielä Rovaniemelläkään. Tilaa on ja puhdasta luontoa. Yhteiskunta toimii ja tulevaisuudesta ei voi koskaan kukaan olla varma, joten paras siis luottaa siihen. Miksi siis meillä myrkytetään nuoret ekokatastrofilla saarnaamisella, jonka lopputuloksen on pelkoa ja epävarmuutta?

Muistan itsekin, että ydinperhe ja perhe ylipäätään tulivat jossakin vaiheessa kuin kirosanoiksi. Tilalle tarjottiin kaikkivoipaa yhteiskuntaa.

Kun nimimerkinkin mainitsemia trendejä ja muoteja tänne tulee, ei mistään löydy terveen kritiikin varoittavaa ääntä, joka toisi toista näkemystä tasapainottamaan asiaa. Tai jos löytyy, se vaimennetaan joukkovoimalla, eikä yhden totuuden maassa mikään media uskalla hypätä muotivirrasta rannalle.

Trendien ja muoti-ilmiöiden lanseeraajat vastaavat vain huomisen lehden levikistä, eivät nuorten ihmisten tuntemuksista, peloista, päätöksistä tai päättämättä jättämisistä. Jos ensin on lapseton trendikkäästi, voi se muuttua huomaamatta ja vaivihkaa tahattomuudeksi.

Rajattomuuden ajassa syntyy virheellinen mielikuva siitä, että kaikki on rajatonta ja kuka voi tehdä mitä vaan ja milloin tahtoo. Biologia ja elämä eivät sitä ole. Niissä on rajat, vaikka joku yrittää muuta väittää. Kaikki ei myöskään ole kaupan tai ostettavissa. Kun biologinen kyky lisääntyä loppuu, ei omaa lasta voi saada.

Arvomaailman osalta me vanhemmat voimme valaa nuoriimme uskoa, vahvistaa luottamusta elämään ja antaa mallia omalla kohdallamme. Vilkaisu historiaan auttaa ymmärtää, että huomattavasti vaikeammissa oloissa on lapsia tehty ja isoiksi saatu sekä pariskuntina selvitty ihan mukavasti.

Tulin surulliseksi kuin luin nimimerkin Lapseton kirjoituksen. Omassa elämässä lapseni ovat niin suuri lahja, onni ja rikkaus, mitä kuvitella saattaa. Siksi suren Lapsettoman sekä toki kaikkien tahattomasti lapsettomien puolesta erityisesti näin äitienpäivänä.

(En halua tähän tänään kommentteja tyyliin suomalaisten ei tarvitse enää lisääntyä, koska maailmassa on jo tarpeeksi lapsia. Tavoittelen blogillani muuta)

2 vastausta artikkeliin ”TRENDIKKÄÄSTI LAPSETON

  1. Näitä ”trendikkäästi lapsettomia” riittää, valitettavasti! Syyttää saamme koululaitosta, feminismiä, ”tasa-arvotaistelijoita” sekä ennen kaikkea mediaa joka muovaa nuortemme mieliä tähän suuntaan. Tietoisesti ja ylhäältä saneltujen ohjeiden mukaisesti.

    Tavoitteena on saada valkoisten syntyvyys alas ja korvata sakki siirtolaisilla. Tätä vastaan on taisteltava!