PUUROT JA VELLIT

Demarimeppi Liisa Jaakonsaari kommentoi naisimaamin Berliiniin perustamaa uutta moskeijaa, jossa sekä naiset että miehet saavat rukoilla yhdessä ja ovet ovat avoinna myös muille kirkkokunnille. Moskeija on nostattanut vihamielistä vastustusta ja imaami itse on ympärivuorokautisessa vartioinnissa hengenvaaran vuoksi.

Jaakonsaaren käsityksen mukaan moskeijaa vastustavat tavalliset saksalaiset rasistisin motiivein. Hän paheksuu, että ensin on haluttu Saksaan liberaalia moskeijaa ja sitten kun se saadaan aikaiseksi, samat ihmiset yhtäkkiä vastustavatkin hanketta.

Edes hellettä ei voi tänä kesänä syyttää moisesta täysin käsittämättömästä näkemyksestä. En ymmärrä, miten meppinä Brysselissä toimiva ihminen pystyy olemaan noin pihalla Berliinin moskeijakeskustelusta ja samalla muusta maailmanmenosta. Luulisi, että mepeille on tietoa saatavilla kaikilla kielillä ja jos ei itse ymmärrä, tulkki kääntää. Vai onko taka-ajatuksena kenties se, että moukille suomalaisille voi syöttää mitä tahansa aatteensa tukemiseksi hampaattoman ja kritiikittömän punavihermedian avustuksella.

Moderni tasa-arvoinen moskeija on tosiaankin tervetullut Saksaan, ja sitä suuri enemmistö kannattaa, mutta eivät vastustajat ole näitä samoja kannattavia tahoja. Vastustajina ovat ääri-islamistit ja perinteiset moskeijat imaameineen, eikä tällä ole tavallisten saksalaisten kanssa yhtään mitään tekemistä.

Tämä kesä uutisineen on muutenkin sellainen, että sitä luulisi istuvansa jonkinlaisessa non-stop-stand-up-näytöksessä. Olisi toki hauskaa, jos voisi nauraakin välillä.

Suomalainen media keskittyy Trumpin solvaamiseen. Aina väliin muistetaan haukkua Putinia. Asiat jäävätkin sitten uutisoimatta. Näin kävi ainakin Hampurissa, jossa keskityttiin aivan muihin kuin asia-asioihin.

Ihan isosti täytyy hämmästellä Saksan ja muidenkin Euroopan maiden sietokykyä äärivasemmiston suhteen, jota ei kuulemma joidenkin tiedotusvälineiden mukaan edes ole olemassa – tai se ei ainakaan ole toinen ääripää äärioikeistolle. Mielenkiintoista on mökkiterassilla seurata, miten väkivaltaisesta rettelöinnistä syitä vieritetään milloin poliisien, globaalin markkinan tai kapitalismin niskaan. Omassa toiminnassa ei nähdä mitään moitittavaa.

Veronmaksajana vaadin tutkittavaksi, millä tavoin yhteistä kassaa on käytetty suomalaisen vihervasemmistopiirin rettelöintimatkoihin Hampuriin. Ainakin netissä on mainostettu matkoja ja kerätty porukkaa G20- kokousta häiriköimään. Näin mainoksen, että jos itse maksaa 150 euroa, pääsee useammaksi päiväksi Hampuriin ja takaisin. Jokainen voi tarkistaa lento- ja laivalippujen hintoja todetakseen, että edes yhteen suuntaan ei tuolla summalla pääse ja lisäksi tulee yöpymis-, ruokailu ja muut kulut. Kenen pussista nämä on maksettu? Nyt kun täällä Suomessa mielenosoitetaan säästöjä vastaan, niin kannattaisi tutkia ja tukita myös tämä rahanreikä.

Angela Merkel on ilmoittanut, että kaikille Hampurin yhteenotoissa ja poltto-orgioissa kärsineille siviileille maksetaan korvauksia. Näinhän toimivat myös vastuuttomat vanhemmat, joiden aina oikeassa olevat kullannuput särkevät paikkoja ja hakkaavat ihmisiä. Maksetaan ulkopuoliset hiljaisiksi rahatukolla ja annetaan kullannuppujen jatkaa entiseen malliin.

10 vastausta artikkeliin ”PUUROT JA VELLIT

 1. MIllähän tuon tiedon saa kaivettua esille. Kuinka paljon tuettiin. Yle ai ainakaan kaiva mitään. – Onko Suomessatodella tilanne että meida ei viitsi tutkia mitään. Keskitty helppoihin uutisiin ja otsikoihin.

 2. Liisan myönteisyyden kysyiselle moskeijalle ymmärrän niin, että voisi liberalisoida vaikutuspiirinsä islamia, vähentää sen jyrkkyyttä.
  Toisen painotuksen taas ymmärrän sikäli ymmärrettäväksi, että kaikki uudet moskeijat edistävät islamin liviämistä ja sitä kautta myös tuhoa kylvävää sota-islamismia.

  • On vain yksi Koraani ja vain yksi Islam. Sitten kuka mitenkin sitä tulkitsee. Ja niitä tulkintoja riittää. Jos pitää valita niin mielummin ihan kokonaan ilman Islamia.

 3. Liisa Jaakonsaari on jo ihan pihalla. Tämä tullut esille useamman hänen kommenttinsa kautta. Suomen mediaan en enää luota pätkän vertaa, onneksi on vaihtoehtoja.

  • Liisan moka on sikälikin hankala, kun häneen on totuttu luottamaan. Kun hän moskeijan osalta on levittänyt väärää tietoa, se uppoaa moneen, kunnes huomaavat, ettei asia niin ollutkaan ja heidän osaltaan luottamus Liisaan on mennyt muissakin asioissa. Olisi kannattanut tarkistaa.

  • Jossain vaiheessa Jaakonsaari puhunut ihan järkeäkin. Nyt alkaa ruuhi uppoamaan vai mistähän tämä johtuu.

 4. Taitaa ne korvauksetkin olla Hampurissa vain osakorvauksia ja vakuutusyhtiöt ei välttämättä korvaa mitään.

  • Kuulostaa hyvältä kun tiedotetaan, että kaikki korvataan. Veronmaksaja nukkuu hyvin yönsä.